Search
  • Športna zveza Krško

MAR NAM JE ZA SKUPNOST tudi v BREŽICAH

Updated: Feb 10, 2021

PROMOCIJA ŠPORTNIH AKTIVNOSTI v BREŽICAH

V občini Brežice smo izvajali aktivnosti v povezavi z operacijo Mar nam je za skupnost. Izvedene so bile predstavitve mini atletike in Streetathleticsa po OŠ in na javnem prostoru, aktivne športne počitnice ob in na vodi ter dan s supanjem za najmaljše.


MINI ATLETIKA

Potekale so predstavitve MINI ATLETIKE po posavskih osnovnih šolah v obliki športnih dni na OŠ Brežice, OŠ Brestanica, OŠ Pišece, OŠ Kostanjevica z otroci prve triade.

Vrhunec je bila organizacija STREETATHLETICS-a na ulicah v Brežicah, kjer smo vadbo predstavili vsem šolarjem in jim pripravili zanimive ulične poligone v mini olimpijskih športnih disciplinah (formula ena, tek čez mini ovire, skok v daljino, poskoki v križu, met mini kopja in tek hitre žogice).ŠPORTNE POČITNICE v času poletnih počitnic, smo za osnovnošolske otroke organizirali športne počitnice, v dveh skupinah. V dopoldanskih uricah smo se poizkusili v večih športnih panogah; nogomet, košarka, baseball, karate, sodobni ples, gimnastika, atletika, plavanje, veslanje, supanje, pohodništvo, poligoni in športne igrice, vmes kopanje, igre v vodi in na prostem, potapljanje, ustvarjanje splava. Posebna pozornost je bila namenjena spoznavanjem osnov supanja na vodi. Aktivnosti so bile izvedene v času od 23.07. do 26.07.2020, 30.07 do 02.08.2020 in 06.08 do 09.08.2020 na lokaciji jezera na Borštu. v treh skupinah, v juliju in avgustu, skupaj pridružilo že 77 otrok.


Operacijo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.


11 views0 comments

Recent Posts

See All