top of page
Search
  • Writer's pictureŠportna zveza Krško

SREBRNI BALINČEK 2020 – VETERANSKI BALINARSKI TURNIR

Updated: Dec 7, 2020

Na balinišču v športnem parku Matije Gubca Krško na Balinišču BK Krško je v soboto, 14.08.2020, potekal balinarski turnir Balinarskega kluba Krško »Srebrni balinček«, ki bo postalo tradicionalno balinarsko druženje rekreativcev – balinarjev. Nastopili so balinarji iz Posavja: Sevnica, Senovo, Radeče in Krško. Igrale so se igre posamično in ekipno z družabnim zaključkom.

CILJNA PUBLIKA : VETERANI in REKREATIVCI

Na tunirju smo izvedli tekmovanje v balinanju v več disciplinah:

– posamezno (klasična igra),

- igra v krog

- precizno in hitrostno zbijanje

- ekipne tekme

Turnir »Srebrni balinček« bo postal tradicionalno druženje balinarjev Posavja. Na njem so nastopili balinarji iz Posavja in širše okolice: Sevnica, Senovo, Radeče in Krško. Turnirja se vedno udeležijo kakovostne ekipe, zato lahko rečemo, da gre za močan turnir. Tokrat se nas je zbralo kar 35 nastopajočih.

Ob balinanju marsikdo pomisli najprej na upokojence, a se s to aktivnostjo ukvarjajo tudi številni drugi, saj je ta šport primeren za ljudi vse starosti. Pri balinanju si lahko razgibate precej telesnih mišic, predvsem pa je igra, ob kateri se lahko sprostite in pozabite na vsakodnevne skrbi. Balinanje sodi med izjemno razširjene športe, saj se po podatkih Balinarske zveze Slovenije z njim v Sloveniji ukvarja več kot 11.500 ljudi, registriranih tekmovalcev pa je dobrih 4.000. Število klubov presega številko 140, kar pomeni, da sodi v sam vrh po razširjenosti. Tako kot v vseh kolektivnih športih je nadvse pomembna ''pozitivna klima'' v moštvu – tj. visoka stopnja kohezivnosti.


26 views0 comments

Comments


bottom of page