MAR NAM JE ZA ŠPORT

Športna zveza Krško s projektom "Mar nam je za šport" za "Posavje športnih priložnosti"

Športna zveza Krško je v sodelovanju s športnimi društvi, člani Zveze, Občino Krško, Društvom Športna šola Posavje, Športnim društvom Posavje Brežice in osnovnimi šolami občine Krško 2019, kot uvod v Evropski teden športa izvedla predstavitve športnih programov. Zveza deluje v posavskem okolju z jasno smernico spodbujati udeležbo v športnih aktivnostih s podpiranjem izvajanja EU priporočil o telesni dejavnosti. Predstavitev so se v času od 9. do 13. septembra udeležile vse osnovne šole v občini Krško skupaj z osnovno šolo s prilagojenim programom, OŠ Dr. Mihajla Rostoharja. Glavna prireditev je bila izvedena na OŠ Jurija Dalmatina v Krškem, ki smo jo poimenovali "Mar nam je za šport" v sklopu projekta "Mar nam je za skupnost", ki ga Zveza izvaja v sodelovanju z občino Krško.   

 

Športna zveza Krško za športno prihodnost

Otroci so komaj čakali na pestre športne delavnice, kjer prek aktivnih športnih predstavitev spoznavajo športne vadbe, ki jih ponujajo lokalna športna društva. Med drugimi so navdušeno pozdravili tudi lisjačka Foksija, skakali na Mini Planici, plezali na umetni plezalni steni, igrali nogomet, košarko, odbojko, zaplesali z mažoretkami in v ritmu modernih hip hop plesov, se vozili s kajakom, metali frizbi, šahirali, se umirjali z jogo...  Letos se je predstavilo več kot 20 športnih društev s svojimi programi. Vsi otroci od 1. do 5. razreda so prejeli brošuro s prijavnicami za vpis v vadbe, prvošolčki pa še bidone, ki jim bodo še kako služili v svetu športa. 

 

Posavje je v športnem smislu polno z energijo, ki je prisotna v našem okolju in se skozi celotno leto izraža z vadbami na športno-rekreativnih objektih in našem največjem športnem objektu – naravi. Svoj del projekta "Mar nam je za skupnost" Športna zveza Krško posveča vsem tistim, ki svoje športne dejavnosti snujejo na področju »športa za vsakogar« in športa otrok in mladine. Želimo vzpostaviti večje zavedanje in udeležbo mladih občanov Posavja na organiziranih vadbah skozi celotno leto ter izboljšati dostopnost do javne in naravne športne infrastrukture.

Ob izvedbi projekta si želimo poglobljenega sodelovanja z organizacijami, ki skrbijo v Posavju za dobrobit in kakovostno preživljanje prostega občanov. Ustvarjene sinergije v procesu sodelovanja občin, vzgojno izobraževalnih zavodov, društev in zvez bodo s projekti kot je »Mar nam je za skupnost«  vodile k uspešnemu ustvarjanju enakih možnosti v športu za vsakogar in soustvarile Posavje športnih priložnosti.

Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

EU LAS PROJECT logosi.jpg

Cesta krških žrtev 131

8270 Krško, Slovenija

szkrsko@gmail.com

Tel: 031 814 920

  • Facebook Social Icon