top of page

ŽUPANOV SPREJEM ŠPORTNIKOV 2020

Občina Krško prireja tradicionalni županov sprejem športnikov in športnic, ki so v minulem letu dosegli izjemne dosežke. Sprejem bo potekal v aprilu 2020. Točen datum bo znan naknadno.

 

Vsa športna društva pozivamo, da najkasneje do ponedeljka, 17.2.2020, na naslov szkrsko@gmail.com, zapišete predloge svojih kandidatov in zraven pripišite nekaj besed o predlaganem športniku oziroma športnici (pot, dosežke in pa kategorizacijo oziroma uvrstitev v letu 2019). Predloge bo v sodelovanju s Športno zvezo Krško obravnavala Komisija za šport na Občini Krško.

 

V nadaljevanju se nahajajo kriteriji Komisije za šport za izbor predlaganih kandidatov. 

KRITERIJI ZA IZBOR POVABLJENCEV NA SPREJEM ŠPORTNIKOV OBČINE KRŠKO ZA LETO 2019

 

  1. Kategorizacija po kriterijih olimpijskega komiteja na dan 1.10.2019 in 1.2.2020

  2. 1.-6. mesto na tekmah svetovnega prvenstva (velja za posameznika in ekipo)

  3. 1.-6. mesto na evropskih prvenstvih (velja za posameznika in ekipo)

  4. 1.-3. mesto na državnem prvenstvu posamično in 1.-3. mesto na državnem prvenstvu ekipno (par šteje kot ekipa)

 

Kandidati lahko kandidirajo za sprejem ob pogoju, da tekmujejo po programu nacionalne panožne zveze na osnovi katerega OKS dodeli status kategoriziranega športnika. Upošteva se kategorizacija na dan 1.10.2019 in 1.2.2020. Na vseh tekmovanjih mora znotraj svoje kategorije tekmovati najmanj 6 udeležencev. Za priznanja lahko kandidirajo člani, mladinci in kadeti, ki ne smejo biti mlajši od 14 let.

 

Komisija za šport Občine Krško ima pravico spremembe kriterijev. Posebno pozornost je namenjena športnikom invalidom, ki so dosegli pomembne dosežke na prvenstvih za invalide ali so člani državne invalidske reprezentance.  

 

 

ŽUPANOV SPREJEM ŠPORTNIKOV 2019

Župan občine Krško Miran Stanko je v Kulturnem domu Krško čestital športnicam in športnikom, ki so v letu 2018 dosegli vidnejše rezultate v posameznih športnih disciplinah. S športniki in gosti je svoje izkušnje delil domači triatlonec Jaroslav Kovačič, član Športnega društva Posavje. Pri organizaciji pomembnega dogodka za športna društva je pomembno sodelovala Športna zveza Krško.

Predlog o izboru povabljenih športnikov je na podlagi kriterijev in predlogov, ki so jih podali športni klubi in društva v občini Krško, v sodelovanju s Športno zvezo Krško pripravila Komisija za šport občine Krško.

 

Kot je poudaril krški župan, so v občini številna športna društva, organizacije in klubi, ki so v preteklem letu dosegli uspehe na različnih športnih področjih. Dodal je, da je takšen sprejem priložnost, da se športniki med sabo še bolj spoznajo in družijo.

Osrednji gost triatlonec Jaroslav Kovačič je z zmago na triatlonu na Nizozemskem septembra lani dosegel uspeh kariere. S časom 7:55,44 je kot prvi Slovenec na najdaljši triatlonski preizkušnji premagal magično mejo osmih ur.

Tokrat so priznanja in praktične nagrade za njihove uspehe pripadle več ko 90 športnikom.

Prireditev, ki jo je povezoval Aleš Tuhtar, so s svojim nastopom popestrile članice Mažoretnega kluba Baton Krško in plesalci Plesnega kluba Lukec. Športna zveza Krško boše naprej podpirala tovrstne prireditve v domačem okolju, ki pomembno prispevajo k promociji športa v občini Krško.

bottom of page