top of page

EVROPSKI TEDEN MOBILNOSTI 2019

GREMO PEŠ!

Občina Krško se je med 16. in 22. septembrom kot že leta do sedaj pridružila projektu Evropski teden mobilnosti 2019, ki letos poteka pod geslom "Gremo peš". Športna zveza Krško je kot uvod v Evropski teden športa in v počastitev Evropskega tedna mobilnosti izvedla »Športofešto« aktivno predstavitev športnih društev občine Krško in aktivno sodelovala pri izvedbi prireditve »S kolesom v mesto«.

Hoja nas sicer resda premika od točke A do B, a hkrati poskrbi tudi za vsaj minimalno raven fizične aktivnosti. Na krajših razdaljah je hoja najučinkovitejši in časovno zelo konkurenčen prometni način. Je drugi najpogostejši način premikanja v slovenskih naseljih, saj je primerna za krajše razdalje do 2 km, kar je tudi približna dolžina pri nas opravljenih vsakokratnih poti. Zaradi vsega tega bomo v septembru, kot sporočajo z ministrstva za infrastrukturo, slavili hojo.

Program za letošnje leto je zavzemal uvodno novinarsko konferenco, postavitev klopce za dojenje mater na krškem ribniku, predavanje o varnosti v prometu učencem in dijakom, predavanje o zdravi prehrani, podpora oviranim na poti po mestu, izvedli pohod otrok in staršev do tunela v Brestanici, srečanje prostovoljcev in predstavitev projekta »Sopotnik«, odprli rekonstruirano Cankarjevo ulico v Krškem, okroglo mizo na temo »Kako varno peš v šolo?«, brezplačno vožnjo z mestnim avtobusom, otvoritev nove izposojevalnice koles.

V sklopu tedna mobilnosti so bili izvedeni tudi večji projekti:

»S kolesom ob Savi od Radeč do Brežic« – medobčinski dogodek v sodelovanju s Slovenskimi železnicami.

"S kolesom v mesto" - brezplačen osnovni servis koles, izmenjava koles, vodeno kotlakanje in rolanje, delavnice za otroke, cirkuška predstava za otroke, igranje tradicionalne »Zemljo krast«.

»Dan brez avtomobila« - sodelovali so Poklicna gasilska enota Krško, Zdravstveni dom Krško, Policija Krško, Mestno redarstvo, vrtci in osnovne šole v občini Krško, Valvasorjeva knjižnica Krško, KD Fabularij.

»Športofešta« - aktivna predstavitev športnih društev občine Krško učencem OŠ Milke Kerin Leskovec.

bottom of page