top of page
Search
  • Writer's pictureŠportna zveza Krško

ŠPORTNA ŠOLA POSAVE LETOS z 250 VADEČIMI

Športna šola Posavje je projekt, ki skuša otrokom ponuditi širši spekter športnih programov. Ta naj bi pri otrocih prve in druge triade vzbudil željo in veselje po športnem udejstvovanju. Otrokom tako ponujamo program Osnovne motorike za dečke in deklice, in program splošne gibalne vzgoje z raznovrstno gibalno motorično vadbo, kjer so vključene za razvoj osnovnih motoričnih sposobnosti.

PROJEKT SOFINANCIRA FUNDACIJA ZA ŠPORT v RS




PROJEKT ŠPORTNE ŠOLE POSAVJE

Vsem Posavcem je javno-medijsko znana Športna šola Posavje, je v svojem največjem razvojnem zanosu, saj v svojem že osemnajstem letu delovanja zajema osnovne šole v dveh različnih občinah in povezujemo kar 250 športa željnih otrok starih od šest do devet let. Program izvajamo na 9-tih lokacijah v 14 vadbenih skupinah. Prepoznavna je po dobrem strokovnem delu trenerjev, pestrem programu in dostopnosti vsem zainteresiranim šolam ter otrokom. Cilj ONŠ je animirati otroke, da tako vzljubijo šport si pridobijo športne navade in jim približati široko paleto športnih iger in vadbe osnovno motoričnih sposobnosti.




Šola se izvaja na 9-tih OŠ širom Posavja v občinah Krško in Kostanjevica in sicer:

OŠ Krško, OŠ Leskovec, OŠ Brestanica, OŠ Senovo, OŠ Koprivnica, OŠ Podbočje, OŠ Raka, OŠ Veliki Podlog, OŠ Kostanjevica


VSEBINE

Vsebina vadbenih enot je raznovrstna vadba za razvoj osnovnih motoričnih sposobnosti. V trenažnem procesu se uporabljajo:

- tekalne igre

- štafetne igre

- lovljenja

- osnovna gibanja : plazenja, lazenja, potiskanja, vlečenja, skoki, poskoki, mnogoskoki

- igre s prilagojenimi pravili

- navajanje na žogo

- atletska abeceda

- igre z žogo s prilagojenimi pravili

- poligoni

39 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page