top of page
Search
  • Writer's pictureŠportna zveza Krško

MAR NAM JE ZA SKUPNOST tudi v BREŽICAH

Updated: Feb 10, 2021

PROMOCIJA ŠPORTNIH AKTIVNOSTI v BREŽICAH

V občini Brežice smo izvajali aktivnosti v povezavi z operacijo Mar nam je za skupnost. Izvedene so bile predstavitve mini atletike in Streetathleticsa po OŠ in na javnem prostoru, aktivne športne počitnice ob in na vodi ter dan s supanjem za najmaljše.


MINI ATLETIKA

Potekale so predstavitve MINI ATLETIKE po posavskih osnovnih šolah v obliki športnih dni na OŠ Brežice, OŠ Brestanica, OŠ Pišece, OŠ Kostanjevica z otroci prve triade.

Vrhunec je bila organizacija STREETATHLETICS-a na ulicah v Brežicah, kjer smo vadbo predstavili vsem šolarjem in jim pripravili zanimive ulične poligone v mini olimpijskih športnih disciplinah (formula ena, tek čez mini ovire, skok v daljino, poskoki v križu, met mini kopja in tek hitre žogice).



ŠPORTNE POČITNICE v času poletnih počitnic, smo za osnovnošolske otroke organizirali športne počitnice, v dveh skupinah. V dopoldanskih uricah smo se poizkusili v večih športnih panogah; nogomet, košarka, baseball, karate, sodobni ples, gimnastika, atletika, plavanje, veslanje, supanje, pohodništvo, poligoni in športne igrice, vmes kopanje, igre v vodi in na prostem, potapljanje, ustvarjanje splava. Posebna pozornost je bila namenjena spoznavanjem osnov supanja na vodi. Aktivnosti so bile izvedene v času od 23.07. do 26.07.2020, 30.07 do 02.08.2020 in 06.08 do 09.08.2020 na lokaciji jezera na Borštu. v treh skupinah, v juliju in avgustu, skupaj pridružilo že 77 otrok.


Operacijo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.


12 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page